Inleiding Frequentieregelaar

 

Welkom bij Fremoton voor frequentieregelaars

Voor frequentieregelaars, maar ook voor raad en voor voorraad

Ons email-adres is: tonkock@fremoton.nl
Deze website is te bereiken via: www.fremoton.nl

Voorraad:

Wilt u precies weten, wat wij op voorraad hebben, bel ons dan even. Ons telefoonnummer vindt u onder aan deze bladzijde.

Klik ook eens aan: -> Over onze voorraad

Fremoton en haar klanten:

“KLANTENSERVICE” is geen afdeling van Fremoton, maar een opstelling van Fremoton.
Fremoton heeft geen klantenservice met lange wachttijden, maar Fremoton doet alles om haar klanten te helpen.

Met deze website willen wij u graag de juiste ondersteuning bieden, zodat u bij de aanschaf van een frequentieregelaar de juiste keuze kunt maken. Want frequentieregelaars maken steeds meer mogelijk en dus de juiste keuze steeds moeilijker.

Ook, gelet op de voorschriften en eisen, is het bijna niet mogelijk om alleen maar oudere typen of gebruikte uitvoeringen van frequentieregelaars te blijven aanbieden.

Installaties met frequentieregelaars moeten voorzien zijn van de nodige filters. Het toepassen van oude of gebruikte frequentieregelaars zonder filters gaat steeds meer problemen opleveren en is ook niet meer toegestaan. Het is een kleine aanvulling op de bouw van de frequentieregelaars en is in prijs nauwelijks merkbaar.

Tegenwoordig heb je al frequentieregelaars met EMC-filter, die nieuw goedkoper aan te bieden zijn, dan vele oude of gebruikte frequentieregelaars, welke aangeboden worden, terwijl de normale werking zelfs twijfelachtig is. Zo hebben de frequentieregelaars de afgelopen 50 jaren de nodige ontwikkelingen doorgemaakt.

Het meest opvallende is de miniaturisatie. De huidige zesde/zevende generaties zijn tot 80% kleiner, dan de eerste generaties. Maar dat is niet de belangrijkste verbetering. De mogelijkheden van de frequentieregelaars (electronica) zijn aanzienlijk toegenomen, zeker gelet op beveiliging en bewaking.
Zo kan een ingebouwde microprocessor automatisch de motoreigenschappen meten en opslaan. Aansluiten op een netwerk maakt ondermeer communicatie met andere besturingseenheden mogelijk. Zo zorgt een moderne frequentieregelaar, naast energiebesparing, ook voor een betere beheersing van de aandrijfparameters, zoals acceleratie, deceleratie, koppel, regelgedrag en snelheidsbereik.Verder bieden geïntegreerde beveiligingsfuncties bescherming tegen overbelasting, overstromen, onder- en overspanning en kortsluitingen

Ook komen er steeds meer frequentieregelaars met compleet ingebouwde PLC’s. En het einde is nog lang niet in zicht.

Andere belangrijke factoren zijn:                                                                         een frequentieregelaar moet voldoen aan uw persoonlijke wensen. moet passen bij uw apparatuur en moet passen bij uw installatie   moet doen, wat u er van verwacht en moet door u gemakkelijk instelbaar zijn. Moet voor u een prettig hulpstuk zijn en geen hindernis  en moet passen binnen uw budget. Is geschikt om het toerental te verlagen, maar ook om het toerental te verhogen.

Maar ook:

een frequentieregelaar moet u helpen om energie te besparen
moet u veiligheid bieden
moet de aanloopstromen vereffenen, dus de pieken in het net weg halen.

Zo zijn er vele kleine factoren, die uiteindelijk voor u toch van grote betekenis zijn.
En dat kan precies het verschil betekenen tussen werken en niet werken.
Heeft u vragen, neem dan even contact met ons op.
Het telefoonnummer staat onder aan deze pagina vermeld.

Wij staan u graag te woord.
Natuurlijk kunt u ons ook even mailen.
Wij zullen u snel en zo goed mogelijk helpen.
Maar ……. ook wij willen graag eerlijk zijn.
Als u elders een frequentieregelaar koopt en dan aan ons vraagt, om uw problemen op te lossen, dan helpen wij u niet graag.
In veel gevallen zullen wij u zelfs met uw probleem verwijzen naar de verkoper van de regelaar.
En dan is het niet zo zeer, dat wij u niet willen helpen, omdat u de frequentieregelaar bij een ander gekocht heeft, maar het probleem is, dat op het moment, dat wij ons inzetten voor het verbeteren of op gang brengen van de door u elders gekochte regelaar, wij meteen aansprakelijk worden geacht voor het wel of niet goed zijn van de door u elders gekochte regelaar.

Dat willen wij dus niet!!!!

Welke gegevens heeft u nodig om een frequentieregelaar te bestellen?
A: Wat is het vermogen van de motor in kW, bijv. 0,75kW of 5,5kW
B: Welke spanning gebruikt u? 1x 230V of 3x 400V, dus lichtnet of krachtstroom
C: Waar wordt de motor voor gebruikt? Bijv. loopband, pomp, ventilator, of draaibank, enz
D: Waar wordt de regelaar gebruikt? In welke omgeving of ruimte?

Telefoonnummers:
mobiel: 06 39 69 66 79
Huistelefoon: 026-3121004